3rT_1_HB_80_.jpg

Breu repàs per la història de l’esport a Casp 

Veient els esports que tenim a l’escola i els que hi havia fa 50 anys es pot intuir l’evolució de l’escola i de la societat tant pel que fa als esports preferits com als seus equipaments.
PEP GUARIDO.jpg

PEP GUARIDO

MENOF

MENOF

Als anys 70 l’escola tenia molts menys alumnes, tots nois, i els esports es feien tots a l’escola (bàsquet, handbol, hoquei patins, voleibol i judo), tot exceptuant-ne l’atletisme, que es feia a l’estadi Serrahima de Montjuïc i competíem sota el nom de CGB. Els patis eren els mateixos, tot i que tenien una distribució de pistes diferents, i els alumnes els omplien gaudint de partits importants contra el FC Barcelona (a voleibol) o el Joventut de Badalona (a bàsquet) impensables actualment per temes de nivell de categoria i per la necessitat de jugar en un pavelló. 

Als anys 80-90 van entrar a l’escola les noies i, gràcies a professores com Vivi Indurain, es van incorporar equips femenins a bàsquet, voleibol, gimnàstica i l’hoquei sala, en detriment del judo i l’atletisme, que no van tenir continuïtat per manca d’inscripcions. 

A principi de 2000 es mantenien oferint els esports que es podien jugar a l’escola com  el bàsquet (m. i f.), hoquei patins (m.), gimnàstica (f.), handbol (m.) i voleibol (f.), però aquests dos últims no hi van durar gaire anys perquè amb l’explosiva entrada del futbol sala a la primera dècada del segle XXI van desaparèixer, tot i l’augment d’alumnes que feien esport a l’escola. Precisament aquest augment d’equips va provocar que s’haguessin de buscar hores d’entrenament a fora de Casp, en pavellons i poliesportius que encara necessitem a l’actualitat.

L’esforç i el treball de jugadors/es i entrenadors/es ha fet que al llarg de la història hagin sortit bons jugadors/es i entrenadors/es de Casp, alguns dels quals han arribat a l’elit esportiva. Us en diré uns quants i segur que me n’oblido de molts: Iñaki Urdangarín (handbol FC Barcelona als anys 90), Fernando Riera (campió de salt d’alçada d’Espanya amb el FC Barcelona als anys 80), Juanjo Marín (millor jugador de la lliga EBA a principi del 2000), Ariadna Bargalló (va arribar a jugar a bàsquet a la Universitat de Colorado dels EUA), Laia Conesa (jugadora de bàsquet de la Universitat de Kansas dels EUA), Andrea Altmann (exjugadora de futbol del RCD Espanyol), Laura Piera (jugadora de futbol sala de 2a nacional i de la selecció catalana), David Alvarez (actual capità de l’Industrias Santa Coloma de futbol sala), Lluís Riera (2n entrenador de bàsquet del Baskonia, Zenit de Sant Petersburg i actualment porta un equip estonià), David Bou (entrenador d’hoquei patins Voltregà femení a principis de 2000 i va guanyar títols espanyols i europeus), Josep Maria Roig i Àlex Garcia (entrenadors de 3a divisió espanyola de futbol sala femení), Jordi Aliaga (actualment àrbitre ACB i d’Euroleague).

 

Hem de seguir intentant oferir un esport de nivell, dins de les nostres possibilitats adaptant-nos com sempre fem i per això la proposta esportiva de l’escola, a més de ser una prolongació educativa per formar persones, pretén que els nostres alumnes millorin i evolucionin any rere any els aspectes tècnics i que els nostres entrenadors/es es formin per aconseguir tant els objectius pedagògics com per arribar a conquerir èxits esportius com hem aconseguit al llarg de tots aquests anys de vida esportiva de l’escola (ascensos de categories, campionats, pòdiums, etc.).

ANYS 80
ANYS 90
ANY 1983
ANY 2000
ANY 2004
ANY 2004
ANY 2005
ANY 2007
ANY 2006
ANY 2013
ANY 2011
ANY 2012
ANY 2019
ANY 2011
ANY 2021
ANY 2021