top of page
Foto_1B.jpg

El lleure de Casp al llarg del curs

Autor_PEP GUARIDO.jpg

PEP GUARIDO

Director MENOF

MENOF

Quan pensem en el lleure en general o en el de l’escola en particular, la majoria de vegades ens vénen les imatges de l’escola d’estiu, de les colònies i/o dels campaments de l’estiu. Els monitors d’aquestes activitats fan trobades al llarg de tot l’any per fer balanç del curs anterior, preparar el següent i fer diferents formacions, però des de setembre fins a juny també tenim activitats de lleure “d’hivern”; estic parlant de GPAC Muntanya i l’Esplai, ambdues pertanyents al GCCC.

 

GPAC Muntanya

Fa molts anys que aquest grup d'iniciació a l'excursionisme ofereix mensualment als alumnes des de 1r fins a 4t d'ESO la possibilitat de fer excursions arreu del territori.

Aquestes excursions suposen una gran oportunitat per fer nous amics i amigues, compartir experiències, formar-se com a persones i aprendre tot el possible a la muntanya i el nostre entorn natural.

Enguany l’equip el formen 5 monitors que van gaudir d’aquestes sortides en el seu dia.

També es prepara alguna excursió especial com la pujada per Nadal al pessebre de Puigsacalm on es fa un dinar popular amb famílies, o la Marxa de Regularitat i la Cursa d’Orientació al març.

L’esperit que resumeix el que significa GPAC és el que va comentar un dia un monitor: “Al cap i a la fi, som aquí perquè a nosaltres GPAC ens va marcar i ens va ensenyar a gaudir de la muntanya i volem que continuï sent així per a les generacions que ara pugen i que, esperem, la gaudeixin tant com nosaltres”.

 

L’Esplai

És un espai obert a infants de l’escola (des d’infantil fins a ESO) i del barri. Tothom que vulgui saltar, cantar, gaudir, aprendre, conèixer i passar-s’ho bé cada dissabte de 10 a 13 h, aquest és el seu espai. Utilitzem les instal·lacions de l’escola però també fem sortides pel barri i, fins i tot, unes colònies fora de Barcelona.

Tot això és possible gràcies a un grup de 7 monitors/es que ho donen tot perquè els infants gaudeixin cada dissabte.

bottom of page