top of page
DSC_0438.JPG

45è aniversari del Taller de Teatre

PEP GUARIDO_Director MENOF.jpg

PEP GUARIDO

Director MENOF

MENOF

El taller de Teatre és una activitat paraescolar que ofereix l’escola i actualment abraça set cursos, des de 5è de primària fins a 1r de batxillerat. Forma part del grup d’activitats paraescolars culturals de l’escola.

Va començar en el curs 1979/80 per iniciativa de dos joves estudiants de l’escola, amb alumnes als qui els agradaven les arts escèniques. L’any 1981 el taller de Teatre amplià el seu àmbit d’acció incorporant-hi els cursos de 7è i 8è d'EGB i, posteriorment, els cursos de BUP. 

 

Des del primer moment el taller de Teatre ha pretès obrir l’infant a tot un ventall de possibilitats que es troben dins del món del teatre; educant i potenciant aspectes com l’expressió oral, l’expressió corporal, l’expressió plàstica i la ritmicomusical, volent incorporar la fantasia, la imaginació i la creativitat en la formació de la persona. D’aquesta manera, es comparteixen emocions i l’alumne adquireix hàbits personals de salut i de treball, tenint respecte i cura dels companys i del material.

 

Inicialment els alumnes s’inscrivien i triaven si volien representar l’obra (taller d’escena),  preparar els decorats, fent tècniques de pintura i de maquillatge amb activitats específiques (taller d’escenografia) o ajudar amb els llums i el so, muntant focus, altaveus...  (taller tècnic) i els grup estaven barrejats, no n’hi havia un grup per cada curs.

 

Cap a finals dels anys 90 el taller de Tècnica i el d'Escenografia va canviar la seva organització i funcionament passant a ser gestionat pels monitors/es amb coneixements tècnics i tots els cursos representaven una obra, com fins avui en dia.

 

Els grups eren de 18 places màxim a primer cicle i de 9 places màxim a segon cicle. Actualment els grups estan formats amb un màxim de 12 alumnes. Aquest nombre es va decidir a partir del 2016, perquè tothom pogués actuar i facilitar la tria de les obres.

 

Al llarg d’aquests 45 anys s’han fet diferents activitats com tallers temàtics, sortides, trobades amb famílies, trobades de monitors, trobades de diferents grups de teatre de  les escoles de Jesuïtes... que actualment se segueixen fent. Tenen molt d’èxit les convivències, que inicialment es feien d’una nit i a partir del 35è aniversari van passar a ser de dues, d’aquesta manera es poden ampliar les activitats i aprofundir més en l'eix que és la historia que representaran. 

 

Actualment l’equip està format per onze monitors/es, dos dels quals desenvolupen la tasca de coordinació i portaveu, essent tots/es exalumnes de l’escola. Reben formació d’Entorn Segur i formacions específiques d’arts escèniques, i es distribueixen en comissions per realitzar les tasques necessàries del taller de Teatre (assajos, gestió del material, administració, preparació de les sortides, control del material tècnic, planificació de les formacions, elaboració de decorats, gestió de l’època d’obres…).

 

Enguany, amb motiu d’aquesta fita, volem celebrar-ho i compartir-ho amb tota la comunitat de Casp. Es realitzarà una sèrie d’activitats especials com un assaig obert per a les famílies (oportunitat única perquè pares i mares puguin veure de prop com es preparen els nostres petits per ser grans actors i actrius) o el Mostra't, on els infants de cada curs presentaran els seus propis esquetxos creats per ells mateixos, des de la concepció de la idea fins a la posada en escena.

 

Esperem que puguem gaudir d’un any ple d’emocions i molt teatre!

Curs 1982-83 - 5è EGB - EL REI QUE NO REI
bottom of page