top of page

Celebracions de la família ignasiana

429Casp25_ESCOLA_Ciutadania global_Andre

MAITE ANDREU BELTRAN

Directora general

EDITORIAL

Jesuïtes Casp forma part de la gran família ignasiana que estén les seves institucions arreu del món, i està present en l’àmbit educatiu escolar i universitari, en el sector social i en el sector pastoral. Som institucions diverses, però compartim uns trets que ens identifiquen i una manera de viure’ls i fer-los presents és celebrant-los. 

Les darreres setmanes d’aquest trimestre l’alumnat, els educadors i educadores i les famílies de Casp hem tingut oportunitats de viure i celebrar la nostra identitat ignasiana, i ho hem fet sortint més enllà de les parets de l’escola però també acollint altres persones. 

 

De l’11 al 15 de març, totes les escoles d’EDUCSI (el sector educatiu que agrupa les 68 escoles de la Companyia de Jesús d’Espanya) hem celebrat la Setmana Ignasiana. Aquesta setmana se celebra cada any al voltant del dia 12 de marc, data en què es commemora la canonització de Sant Ignasi de Loiola. Sota el lema “Bateguem com Ignasi”, les escoles de Jesuïtes Educació hem compartit un Pregó d’inici de festa i hem desplegat tot un ventall d’activitats que ens han acostat a la figura d’Ignasi i al seu llegat. 

 

Durant aquesta setmana tots hem trencat la quotidianitat. Els més petits han fet tallers de manualitats,  gimcanes, videotrucades amb altres escoles de JE, scape rooms, cantades i xocolatades. I els més grans, seguint el model del pelegrí Ignasi, han fet caminades per Manresa, Verdú, Collserola, Parc Natural de S. Llorenç del Munt i l’Obac i una gran gimcana pels llocs ignasians de Barcelona. 

 

Aturar-se per recordar el que Ignasi ens proposa (viure per amor), per gaudir de la natura (la nostra casa comuna), per conviure i tenir cura dels altres (en tot, servir i estimar), una celebració que ens ha mogut i interpel·lat un any més. 

 

Però la família ignasiana de Catalunya ha tancat aquesta setmana amb un gran Aplec Ignasià que s’ha celebrat a la nostra escola. El diumenge 17 de març, unes 400 persones (adults i molts infants i joves) hem viscut una jornada festiva i de germanor per celebrar els 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Barcelona. 

 

Els patis de l’escola han acollit un dinar popular que ha reunit moltes famílies de les nostres escoles i d’altres institucions de la Companyia de Jesús a Catalunya. A la tarda, gimcana familiar per la Barcelona ignasiana i una magnífica conferència de Josep M. Rambla sobre l’estada d’Ignasi a Barcelona entre els anys 1524 i 1526. Hem acabat el dia compartint l’eucaristia d’acció de gràcies per tot el que ens uneix. 

 

D’aquesta setmana plena de celebracions ens quedem amb el compromís que suposa compartir la tradició i l’espiritualitat ignasiana que ens impulsa a tots, cadascú des de la seva institució, a continuar treballant per i amb els altres per millorar el nostre món.  

Imatge Document Setmana Sant Ignasi 2024JE (4).jpg
bottom of page