Les famílies tornen a l’escola

429Casp25_ESCOLA_Ciutadania global_Andre

MAITE ANDREU BELTRAN

Directora general

EDITORIAL

Entre els elements essencials de l’Horitzó+, vinculat a l’entorn de l’alumnat, destaca la importància de la implicació de les famílies i la seva participació activa en el procés d’aprenentatge. Des de l’inici de la transformació educativa hem anat incorporant les famílies cada vegada més al nostre projecte.

L’arribada de la pandèmia, a banda d’altres canvis a la nostra vida personal, familiar, professional i social, també va suposar “tancar la porta de l’escola” a les famílies. Han estat quasi dos cursos en què les famílies han deixat els seus fills i filles a la porta de l’escola, sense poder entrar-hi; i  ens hem vist només a través de pantalles en múltiples reunions virtuals.

Per això, quan a mitjans de març, les famílies van començar a entrar per veure el final d’un projecte de la PIN (encara que fos al pati), tots ho vam viure amb emoció i com a símbol d’una nova etapa. A partir d’aquí, els moments de participació i col·laboració han anat augmentant progressivament. 

Hem pogut compartir amb les famílies concerts i audicions de música, obres de teatre, la festa de Sant Ponç i un gran matí de Mercat de Calaf. Hem retrobat el gust per treballar i conviure junts amb el nexe d’unió que són els alumnes. 

Volem educar amb les portes de les aules obertes al món, deixant-hi entrar la realitat perquè sigui font i context d’aprenentatge. I la realitat més propera a cada un dels alumnes és la seva família, amb tot el que té de bo i amb les seves possibles febleses. Per això volem fer camí perquè les famílies estiguin més presents a la vida de l’escola, aportant-hi els seus coneixements i experteses, i el seu suport a l’activitat educativa.

La major participació de les famílies els donarà més coneixement del que passa dins les aules i generarà  complicitat amb els educadors i educadores i confiança en el projecte educatiu. Per tant, el curs vinent retornarem plenament a les accions que compartíem escola i famílies abans de la pandèmia i obrirem noves vies de col·laboració. Ho farem de la mà de la junta de l’AMPA i dels pares i mares delegats però convidarem a afegir-s’hi totes les famílies que ho vulguin. 

 

Tanquem un nou curs, que ens ha semblat llarg i que en molts moments semblava ple d’entrebancs. Però famílies, alumnat i educadors i educadores hem treballat junts per superar dificultats, hem estat prou creatius perquè les normatives no ens fessin disminuir la il·lusió i tots ens emportem molts aprenentatges per a la vida.

 

Celebrem la riquesa de sentir-nos tots part de la comunitat educativa de Jesuïtes Casp, una comunitat compromesa en l’educació dels infants i joves perquè esdevinguin ciutadans i ciutadanes del món.

AE3CE84B-3918-43B4-8972-1CA0F2017D29
DE9-49E9-94A5-BB6B215D4FA4
WhatsApp Image 2022-05-10 at 16.50.15 (4).jpeg