top of page

Voluntariat i solidaritat es donen la mà

429Casp25_ESCOLA_Ciutadania global_Andre

MAITE ANDREU BELTRAN

Directora general

merce FELIU_1.jpg

MERCÈ FELIU MASPONS

Mestra de primària i coordinadora del Mercat de Calaf

ESCOLA

La història de Jesuïtes Casp està lligada des de fa molts anys a les experiències de voluntariat que fan possible que la proposta de la nostra escola s’enriqueixi per la gran aportació vital de molts alumnes i exalumnes.

Si passegem un dia qualsevol per l’escola podem trobar alumnes de batxillerat i d’ESO donant suport a les aules de MOPI i PIN, ajudant els petits de P3 en el moment del dinar i vigilant la seva migdiada, aprofitant l’esbarjo per cuidar petits horts que donen un toc verd a l’escola, alumnes i exalumnes que són segons entrenadors en els diversos equips esportius, o que són monitors del Taller de Teatre. I si és dissabte, trobarem els entusiastes monitors i monitores de l’Esplai Casp que acompanyen un bon grup d’infants en un matí de lleure. 

Però més enllà del dia a dia, cada any es mobilitzen desenes de joves voluntaris per organitzar i dur a terme les colònies i els campaments del GCCC i l’Escola d’Estiu o acompanyar alumnat de batxillerat en les experiències de sentit de Frontera Sud, Taizé i Loiola. 

Tots aquests joves fan un servei generós a la comunitat educativa, són un model per als més petits i, al mateix temps, ells mateixos experimenten un aprenentatge que els fa créixer com a persones. 

Hi ha un moment del curs que reuneix tot el voluntariat de la nostra escola, el Mercat de Calaf, una tradició que passa de generació en generació

La Mercè Feliu, coordinadora des de fa anys d’aquesta festa, ens convida a participar del Mercat i ens explica què hi trobarem. Aprofitem aquest dia, a mitjan tercer trimestre, per compartir la festa, agrair la riquesa que aporta el voluntariat a la nostra escola i fer realitat el lema EN TOT: SERVIR I ESTIMAR.

 

EL MERCAT DE CALAF, LA GRAN FESTA SOLIDÀRIA DEL VOLUNTARIAT DE CASP

 

Cada any esperem amb molta il·lusió el mercat de Calaf Solidari. Ben d’hora ben d’hora, a dos quarts de 9 del matí, l’Elena ens obre la porta i en un tres i no res anem entrant i comencem a preparar les activitats i les parades. Moviment de taules, tanques, paper d’embalar, rètols…

Quina emoció que es genera quan ets partícip de tanta solidaritat! Som una gran comunitat de pares, mares, mestres, alumnes i exalumnes que vetllem per tal que no se’ns escapi cap detall!

A dos quarts d’onze ja ho tenim tot a punt, obrim les portes i la il·lusió de menuts i grans es fa realitat! Les entitats més importants i que sempre han estat les autèntiques representants perquè el mercat es pugui realitzar: l’Esplai, el grup de Teatre, el GCCC, l’Escola d’Estiu, Escoles Més Sostenibles i, per descomptat, l’AMPA, fan que tots passem una bona estona!

Amb música de fons, no gaire forta perquè el veïnat no es molesti, equipaments com l’inflable per als més petits del MOPI, el rocòdrom i llits inflables per als de la PIN, fan realitat una molt bona estona de divertiment i esplai. I que bé que s’ho passen fent la gimcana al gimnàs o quan van a l’estand del teatre i els pinten la cara i es disfressen! Aquesta colla de monitors ens fan moure l’esquelet amb la zumba, que agrada a tothom. Les broquetes de fruita que amb molta cura ens prepara un grup de mares ens donen més energia per continuar gaudint de la diada. Un dels plats forts del mercat és la rifa solidària i comprem amb molt de gust les tires de números per aconseguir una quantitat destacable de diners per a la Fundació la Vinya. Aquest any hi haurà una parada nova en la qual farem ganxet!

Cap a la una o quarts de dues fem la desitjada rifa i donem per acabada la diada!

Toca deixar els patis més nets de com ens els hem trobat i això és el que fem! Cansats però molt contents, un any més hem fet realitat el Mercat de Calaf.

De ben segur que el nostre estimat Raimon Algueró, l’ànima de la festa durant tant de temps, ens ha picat l’ullet des del cel.

El Mercat de Calaf ens espera a tothom el dissabte 22 d’abril. No hi faltem!!

1651483828014.jpg
bottom of page