top of page
surtido-portatiles-libros-abiertos.jpg

Què és Fiction Express?

Yolanda Muñoz.jpg

YOLANDA MUÑOZ

Adjunta a direcció PRI-NEI

PRI-NEI

Des de l’Escola i el departament d'anglès, ja fa uns anys que s’ha apostat per la plataforma de lectura Fiction Express, que connecta autors i lectors. Hi dediquem una hora setmanal.

 

Fiction Express és una plataforma interactiva de competència lingüística que treballa la llengua de manera global. Està disponible per a les assignatures de llengua castellana, català i anglès. Ha estat dissenyada sota el currículum per competències afegint-hi elements d'avaluació, tant de les competències transversals com de la competència digital.

 

Té una metodologia interactiva i participativa. Ofereix una experiència de lectura basada en el diàleg creatiu i en la creació conjunta entre l'autor i els lectors. És una plataforma de llibres que es publiquen setmanalment i ofereix als lectors la possibilitat d'interactuar amb l'autor a la història mitjançant votacions i un fòrum interactiu. Entre tots, autor i lectors, decideixen com segueix la història a temps real mentre dura la seva escriptura: cinc setmanes.

L’objectiu és doble. D’una banda, el de la participació, ja que els alumnes llegeixen, voten i esperen el capítol següent per conèixer el resultat de les votacions de la resta d’alumnes que estan llegint i votant amb ells. Amb això es promou que vulguin llegir per saber com segueix. A més, cada llibre incorpora un fòrum exclusiu amb l'autor, on s'obre un diàleg creatiu. El fòrum és el lloc que animarà els alumnes a donar idees a l'autor i a descobrir allò que altres lectors opinen del llibre.

D’altra banda, cada capítol està acompanyat d'un quiz en línia de preguntes de comprensió lectora i d'un set de recursos multidisciplinaris per poder treure el partit més gran del contingut del llibre. El contingut està basat en la importància de garantir un aprenentatge significatiu.

Durant tot el curs, els alumnes accedeixen cada vuit setmanes a un llibre nou, cada llibre dura cinc capítols i s’organitzen en tres nivells de lectura. Un cop escrits, els llibres publicats resten en una biblioteca amb accés il·limitat per als alumnes.

Els llibres abasten tots els gèneres literaris, el màxim de reals i amb gran diversitat de temes per motivar nens i joves amb gustos diferents de llegir.

La finalitat dels llibres és que els alumnes descobreixin que els agrada llegir més que no pas es pensaven, que arribin a llibres diferents i que prenguin consciència de les estructures de la llengua en un context literari real.

bottom of page