top of page

Growing
together with our European pen pals!
 

autora_cristina tañà.jpeg

CRISTINA TAÑÀ

Mestra d'anglès

PIN

Ja tenim aquí un nou curs! Amb les piles ben carregades, els nens i nenes de 4t, que ja són els grans de la PIN, han començat un curs que es presenta ben ple d’emocions i aprenentatges. Amb nous mestres, nous projectes… i una emocionant experiència des de l’àrea d’anglès. Us l’expliquem.

 

Aquest curs, a 4t aprendrem i viurem l’anglès des d’una nova perspectiva, ja que ho farem a través del projecte Growing together. Es tracta d’un projecte d’intercanvi emmarcat dins la plataforma eTwinning, un entorn virtual segur i protegit, gestionat per les autoritats educatives europees, que permet establir connexions amb altres escoles d’arreu d’Europa. D’aquesta manera, no estarem sols en aquest projecte, sinó que col·laborarem amb altres nens i nenes de quatre països diferents: Sèrbia, Polònia, Lituània i Grècia.

 

Després de la primera i exitosa experiència del curs passat en l’ús d’aquesta plataforma, no hem dubtat ni un moment a tornar-hi a participar, ja que ens permet ampliar la nostra mirada envers altres realitats, tant a docents com a infants, i promoure l’aprenentatge de la llengua anglesa amb un enfocament essencialment comunicatiu i competencial. Partint, doncs, d’un context real i unes temàtiques properes a l’alumnat, l’ús de l’anglès esdevé imprescindible per comunicar-nos amb els nostres companys i companyes, a qui anomenarem pen pals, aportant valor i prenent consciència de la importància d’aprendre aquesta llengua.

 

El projecte farà de fil conductor de l’àrea d’anglès al llarg del curs. Així doncs, cada infant tindrà assignat un company o companya d’una altra escola amb qui intercanviarà correspondència per conèixer-se i enviar-se bons desitjos en èpoques assenyalades, com el Nadal o l’estiu.

 

A més, també farem altres activitats en grup per conèixer més a fons la realitat i cultura dels nostres pen pals i compartir-los la nostra. Crearem un llibre digital de receptes, farem un videoreportatge per explicar-los on vivim, crearem un Kahoot i compartirem la nostra rutina diària, entre d’altres. També intentarem connectar-nos virtualment amb les altres escoles per veure’ns i escoltar-nos en directe. Tot plegat ens permetrà treballar i alhora millorar la competència digital i promoure el respecte i reconeixement per la diversitat cultural.

 

Interessant, oi? No us preocupeu, us anirem compartint tot el que ens emportem d’aquesta magnífica experiència, que de ben segur ens farà créixer en tots els sentits. Stay tuned!

IMG_2750.jpg
bottom of page