top of page

Els projectes musicals

2301_FotoSANTI.jpg

SANTI SOLER RIPOL

Mestre especialista de música PIN

PIN

La preparació de dos grans concerts a final de curs on el protagonisme és de l’alumnat de primer i quart PIN ens comporta viure la música d’una manera més atractiva i intensa. Molts assajos, pràctiques i l’estudi de la música per viure plegats al Teatre Poliorama els grans concerts que s’ofereixen a les famílies de 4t i 1r.

 

Durant aquests darrers anys a l’escola els alumnes de 1r i 4t de la PIN estan duent a terme un gran projecte musical. La cantata “La fàbrica de colors” a 1r i “Hoka hey! La cançó del bosc” a 4t.  Uns projectes musicals que estan agafant continuïtat perquè són molt engrescadors i motivadors, tant per als alumnes, per als mestres com per a les famílies. Tots plegats, grans i petits, hi gaudim molt!

2301_Foto2.JPG

Cantar en grup, vincular la gesticulació amb la música i el significat de la lletra de les cançons, treballar els conceptes de dinàmica musical i conèixer els instruments de l'orquestra són alguns dels continguts que hi apareixen.

A 1r PIN  “La fàbrica de colors”, una cantata amb mil colors que explica als alumnes que ara és molt fàcil distingir les coses. Els arbres són verds, el cel és blau, aquell vestit vermell, i les taronges… taronja. Però no sempre ha estat així, no…  Hi va haver un temps en què els colors i les coses anaven cadascú pel seu compte. De vegades els arbres eren verds, sí, però també eren lila o de molts colors alhora. Sort que al final troben una solució.

És una cantata en la qual, a més de la part musical, els alumnes s’endinsen en el món dels colors i descobreixen els colors primaris, secundaris, freds i calents.

D’altra banda, “Hoka hey! La cançó del bosc”, ens explica l’aventura de tres indis adolescents  que lluiten per defensar el seu poble i els seus avantpassats de la cobdícia i la supèrbia dels homes blancs. Es tracta d’un coratjós al·legat a favor del respecte a la Terra, a la natura, a tots els éssers que hi vivim i a tots els pobles que l’habitem.

Durant els mesos de preparació, les escoles, l’escriptor del conte i el compositor desenvoluparem conjuntament un blog expressament dissenyat perquè els alumnes puguin parlar directament amb els autors de l’obra i compartir materials, descobertes, fotos, vídeos, dibuixos i preguntes: de ben segur que serà una gran eina per mantenir viva la motivació fins al concert.

2301_Foto4.jpg

Hoka hey! una expressió dels indis lakota que significa  “Endavant! Som-hi!”

Uns concerts emocionants al teatre Poliorama de Barcelona, dirigits pel compositor de l’obra, Sergi Salinas, i amb el propi escriptor del conte, Guillem Sala, com a narrador i actor. Els actes al Poliorama a final de curs tenen un públic molt especial: pares, mares i familiars dels alumnes que el duen a terme vénen a gaudir de la gran festa final.

Així doncs: HOKA HEY! i que per molts anys més seguim gaudint d’aquestes cantates!

2301_Foto1.jpg
bottom of page