top of page
IMG_20221028_083734.jpg

Activa't!

Un nou espai de trobada de famílies, educadors i alumnes
Autor_PerellóFerran.jpg

FERRAN PERELLÓ

Director de Pastoral i FHS

PASTORAL I FORMACIÓ HUMANA

QUÈ ÉS?

Una proposta de breu trobada per començar el dia de manera compartida, relaxada. És per a tothom. Alumnes de P3 a 4t d’ESO, mares i pares, avis i àvies,  educadors i educadores.

QUANT DURA?

Només uns 20-25 minuts.

QUAN I ON ES FA?

Cada divendres de 8.20 a 8.45 h del matí. Capella de Sant Ignasi (entrant per Casp, 27).

TAN D’HORA? QUE ESTEU BOJOS?

Sí. Però en som uns quants, de bojos... i aquesta bogeria s’encomana...

 

ELS EDUCADORS I ALUMNES ARRIBEN TARD A CLASSE?

No pas... hi ha un marge ben ampli! I, a més a més, hi arriben ben diferents: amb més bon humor i tranquils!

Activa't!
No renunciem a somiar...

 

«No tindrà èxit…»

«Les famílies prou feina tenen al matí...»

«Els educadors fan la seva  jornada laboral i punt; no els ofereixis res més, que no vindran!»

«No hi ha ganes de sentir-se comunitat, la gent actualment és massa individualista.»

 

Aquestes poden ser frases amb una dosi considerable de realitat. Són, alhora, frases poc o gens esperançadores, poc o gens carregades de somnis, de ganes de viure amb una mica de sentit el nostre dia a dia a l’escola, però les hem escoltat quan hem proposat aquest nou espai de minitrobada que hem anomenat “Activa’t!”.

Quina resposta hi donem?

  • Les famílies volem educar els fills i filles també en la interioritat.

  • Les famílies volem mostrar als fills que escola i família compartim valors, maneres, somnis. Per això té sentit trobar-nos aquí, des de l’exemple viu. Té una càrrega educativa més important del que sembla.

  • Les educadores i els educadors també creiem que les coses es transmeten a l’alumnat i als fills només si es viuen, s’experimenten, es gaudeixen.

  • Educadores i educadors vivim l’escola com un espai que educa des de la vida compartida, des de la coherència, des del projecte vital i vocacional...

  • Hi ha famílies, educadors, alumnes que sí que volem sentir-nos comunitat, sentir que formem part d’un projecte educatiu i vocacional que ens dona sentit i profunditat a la vida.

 

Des d’aquí, des d’aquest somni, es manté l’empenta de les persones que ja vénen els divendres al matí a les 8.20 h a la capella de Sant Ignasi (entrant per Casp, 27). Es tracta d’asseure’s una estona i viure la proposta d’interioritat que s’ofereix de manera molt tranquil·la i desenfadada. De moment ho lideren i ho porten uns educadors i educadores, però també alguna família valenta que també ofereix, des de la seva vivència, propostes ben senzilles d’interioritat. Vol ser una proposta molt oberta a totes les sensibilitats, integradora.

Música, silenci, gestos, relats, meditació, pregària, interioritat... Hi ha una mica de tot i per a totes les edats, i cadascú agafa d’aquest cistell el que vol. I... atenció!: unes galetetes al final ajuden que el darrer dia d’escola de la setmana comenci en colors i no en blanc i negre.

 

Es tracta, en resum, d’un inici del dia diferent, compartit, bell, enriquidor, senzill i breu. Penseu com educa cadascun d’aquests adjectius. Ens fa comunitat, ens ajuda a anar donant sentit i profunditat a allò que som i allò que fem. I això és una bomba educativa, hi estareu d’acord. Ens anima la tossuderia de creure que es poden fer coses “contra la lògica de la desesperança, contra la lògica de la curta volada”. I això, avui dia és molt necessari.

Voldríem acabar destacant la crida a tothom: volem fer comunitat educativa des de l’escola. Amb tu també. Els petits espais com aquest ho fan possible. I encara hi falta molta gent! Famílies, alumnat des de P3 fins a 4t d’ESO, educadors i educadores de totes les etapes... tothom qui cregui que les relacions són el motor de l’educació hi és convidat. La relació crea comunitat educativa i dona qualitat a aquesta educació dels nois i noies. I si a més a més hi ha galetetes...

L’ONA, L’ELNA I L’ESTER ENS EXPLIQUEN QUÈ TÉ DE BO L’ACTIVA’T

L’Ester és mare de l’Ona i de l’Elna, que aquest curs van a 1r de la PIN i a P3, respectivament, i totes tres són unes incondicionals de l’Activa’t. Mira el vídeo!

L’ANNA ENS EXPLICA QUÈ TÉ DE BO L’ACTIVA’T

L’Anna, de 1r ESO -NEI, ens explica per què val la pena l’esforç de sortir una mica abans de casa els divendres. Mira el vídeo!

Proveu-ho un dia!
Potser us agradarà!

bottom of page