top of page
aprende-ingles-linea.jpg
autora_carme montoliu.jpg

CARME MONTOLIU

Professora de Llengua Anglesa de TQE i Batxillerat

Com treballem l’anglès a ESO i Batxillerat?

Els projectes que es duen a terme a les classes d'anglès són una eina excel·lent per motivar els alumnes a aprendre l'idioma. No tan sols és una qüestió d'aprendre regles gramaticals o vocabulari, sinó que aquests projectes permeten als alumnes aplicar el que han après en situacions reals. A més a més, aquests projectes estan dissenyats perquè els siguin divertits i atractius, la qual cosa els ajuda a sentir-se més motivats i interessats en l'aprenentatge de l'anglès.

 

Per exemple, un projecte que estudiï les malalties contribueix al fet que els alumnes adquireixin coneixements propis del món científic a través d’aquesta segona llengua estrangera. A més, un projecte de creació d’una infografia sobre els problemes actuals relacionats amb la sostenibilitat pot ajudar-los a investigar un tema d'actualitat mentre milloren les seves habilitats de lectura i escriptura. Finalment, una representació teatral els ajuda a millorar la seva pronunciació i a desenvolupar la seva confiança per parlar en públic. En resum, els projectes d'anglès són una eina molt valuosa perquè els alumnes puguin desenvolupar una varietat d'habilitats en l'idioma.

 

A més a més, les classes d'anglès estan plantejades per motivar els alumnes de moltes maneres diferents; per exemple, treballant durant el curs activitats que fomenten la seva creativitat i imaginació. També fomenten la millora de la seva autoestima i la confiança en si mateixos, ja que els permeten demostrar el seu talent i les seves habilitats a la classe.

 

En conclusió, les activitats i els projectes duts a terme són una eina excel·lent per a la col·laboració i el treball en equip, que faciliten que els alumnes treballin junts per aconseguir un objectiu comú, fet que els encoratja a desenvolupar habilitats socials i de comunicació en anglès. Així doncs, quan els alumnes treballen junts en un projecte, s'ajuden mútuament i aprenen els uns dels altres, la qual cosa ajuda a crear una comunitat més forta i un ambient d'aprenentatge més positiu a la classe.

 

ESO / BATXILLERAT

Lorena Rodríguez.JPG

LORENA RODRÍGUEZ

Professora de Llengua Anglesa a l’ESO

Rubén Jiménez.jpg

RUBÉN JIMÉNEZ

Professor de Llengua Anglesa a l’ESO

MONTSE VILELLA.jpg

MONTSE VILELA

Professora de Llengua Anglesa al Batxillerat

1r NEI-ESO

Podcast

Situation: you are asked to participate in the new radio programme of the school. It has a special section about animals, and they have asked you to record a podcast about the most amazing animals in the world!

Film scene performance

Students were asked to select a short clip from a film or a series that they enjoy, transcribe the audio and create the script of it. Then, they performed it in front of the class. We had an amazing time!

TQE

Infographic

You work as researchers on climate change and the effects of it in the city of Barcelona. Much research has been carried out on short-term effects and possible solutions to be made by politicians. 

Diabetes (1)-2.jpg

News report

Situation: you live in  a community where there has been a recent increase in crime rates. After watching an episode of a TV series where a crime takes place, you have to analyse what has happened and create your own News Program to report the crime.

Mind-map of Arthur Conan Doyle

Students were requested to analyse and summarize the information searched and create a mind-map containing as much information as possible.

Diseases leaflet

Students were asked to start some research on a disease that they have chosen and design a leaflet on its causes, symptoms, diagnosis, treatment and prevention. Subsequently, their leaflets were presented in front of the class.

SAMPLE LEAFLET - Anorexia (1)-2.jpg

Batxillerat

Al Batxillerat, es dona una importància capital a la competència oral, que treballem principalment a les hores de desdoblament amb la col·laboració i modelatge de l’auxiliar de conversa. Els alumnes elaboren tres projectes de tipologies diferents vinculats a l’eix temàtic de cada trimestre.

A més, a 2n de Batxillerat es fa una especial èmfasi en les competències que s’avaluen a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), l’expressió escrita, la comprensió lectora i la comprensió oral.

bottom of page