top of page
primer-plano-mano-hombre-sosteniendo-pequeno-globo.jpg

Intercanvis cultural

Autor_Bruno Segura_1r batx. D.jpg

BRUNO SEGURA

Alumne 1r BATX

ALUMNES

L’Escola ha fet possible que alumnes de Jesuïtes Casp amb franges d’edat molt diferents puguin viatjar a l'estranger amb el propòsit, o bé de familiaritzar-se amb una cultura aliena, o bé de practicar una llengua mitjançant el contacte directe amb nadius.

 

En primer lloc, vint-i-set alumnes de 6è PRI-NEI van tenir l’oportunitat de viatjar a Estrasburg i a la regió d’Alsàcia per fer-hi un intercanvi cultural finançat pels fons “Next Generation” de la Unió Europea, que pretén vincular més de 700 nens i nenes amb altres escoles del continent i ensenyar els valors que promou la UE. A Alsàcia,  van poder practicar el francès així com familiaritzar-se amb els costums i tradicions de la zona vivint el dia a dia d’una família local. Un cop arribats a Estrasburg, van poder visitar el Parlament Europeu, on van presenciar com funciona la Unió Europea i van poder participar en la cantada del 70è aniversari de la institució. Més enllà d’això, també  van  poder  assistir  a  l’entrevista  d’uns  astronautes  de  la  NASA  i  l’ESA (Agència Espacial Europea) on van compartir la seva experiència a l’espai.

 

Els alumnes de 4t d’ESO-TQE també van tenir l’oportunitat d’anar d’intercanvi a Brussel·les, Bèlgica, i a Lió, França, on van poder gaudir de dues cultures fent-hi turisme tot compartint l’experiència amb les respectives famílies autòctones. En preguntar-los com valoraven la seva estada, tots els alumnes coincidien a respondre que ha estat un moment àlgid de la seva joventut.

 

Passats uns quants mesos, els mateixos alumnes que els van acollir a l’estranger, van venir a passar una setmana a Barcelona, on es van convertir en la novetat dels passadissos i van oferir una diversitat entre l’alumnat molt positiva (s’hi van integrar molt bé).

 

Per  acabar  de  perfeccionar  l’anglès  de  cara  a  la  selectivitat  i  a futurs  graus universitaris a l’estranger (per exemple), els alumnes de primer i segon de batxillerat van viatjar dues setmanes i mitja a diferents ciutats dels Estats Units d’Amèrica com Ohio, Cincinnati i Cleveland. Allà van viure amb famílies d’acollida i van poder viure la ja famosa, a causa de les pel·lícules de Hollywood, vida americana:  anar al “mall” a comprar roba, visitar museus, passar un dia sencer al parc d’atraccions… Més enllà d’això, van haver d’adaptar-se als temaris impartits a l’escola americana a la qual assistien integrats amb l’alumnat, i van millorar de manera considerable la comprensió de la llengua. Mesos després, a principis del tercer trimestre, van venir a Barcelona els alumnes que els havien acollit als Estats Units i van poder conèixer la nostra cultura visitant el barri gòtic, la Sagrada Família i altres espais turístics que, a grans trets, representen la nostra cultura.

 

L’intercanvi cultural ha estat una experiència de gran valor per als alumnes que, tot i ser molt joves, ja han tingut l’oportunitat de tenir una perspectiva més global del món i del seu funcionament. Al mateix temps, han pogut posar en pràctica els fonaments teòrics de l’anglès i el francès adquirits a l’Escola i establir amistats internacionals que, en alguns casos, potser perduren tota la vida. Atesa la importància de crear una entesa intercultural i internacional i al fet que els alumnes que han viscut l’experiència aquest any n’han tornat altament satisfets, el quòrum és que l’Escola hauria de seguir duent a terme aquests intercanvis.

Diploma Dual

En el següent vídeo podem sentir el testimoni de l’Aitana Garcia una alumna dels 15  que es graduen aquest any en el programa de Diploma Dual de l'escola Jesuïtes Casp. Després de 2, 3 o 4 anys, segons el cas, immersos en aquest programa innovador l’alumnat que participa d’aquesta formació aconsegueix una doble titulació de batxillerat. Mireu el vídeo si voleu conèixer de primera mà com ha estat aquest viatge formatiu i professional en la seva vida.

Experiència inoblidable a Geel: Intercanvi Cultural i Lingüístic

En aquest vídeo podreu veure el testimoni de l'emocionant i enriquidora experiència de la Zoe i el Marc, que són uns dels 16 alumnes de l'escola que van participar en un intercanvi amb el poble de Geel a Bèlgica. Els alumnes comparteixen les seves vivències i aprenentatges durant aquest intercanvi cultural i lingüístic que va constar de dues parts, una visita dels alumnes a Barcelona i posteriorment una visita del nostre alumnat a Bèlgica. És una oportunitat única per conèixer de primera mà com aquesta experiència ha impactat les seves vides i les seves perspectives sobre altres cultures. No us perdeu aquest testimoni fascinant en el vídeo següent.

Explorant nous horitzons: Experiència d'intercanvi a Lió

Aquest vídeo captura les aventures i vivències dels 15 alumnes de 3r i 4t d'ESO que van participar en un intercanvi cultural i lingüístic amb la ciutat de Lió, a França. A través dels testimonis del Rodrigo i la Laura, podrem conèixer de primera mà les seves experiències i descobriments tant a Lió com a Barcelona. Els alumnes van tenir l'oportunitat de relacionar-se amb estudiants francesos, explorar els racons més emblemàtics de Lió i aprofundir en la seva cultura i tradicions. A més, van compartir la seva pròpia cultura i coneixements amb els seus amfitrions. No us perdeu aquesta inspiradora experiència plena de connexions humanes i descobriments mutus. 

Intercanvi Estrasburg

Daniela Fernández de Barcelona i Crystale Peytavy d’Estrasburg ens expliquen com han viscut l’intercanvi i valoren l’experiència molt positivament.

Intercanvi Estrasburg. Parlament europeu

Durant la seva visita al Parlament Europeu, els alumnes han tingut l'oportunitat d’assistir a una trobada amb astronautes de la NASA i de l'Agència Espacial Europea (ESA). Un dels nostres alumnes va poder preguntar sobre la sensació a l'espai.

Intercanvi Estats Units

Testimoni de dos alumnes nord-americans que ens expliquen com van viure la seva estada a Barcelona, gaudint del contacte amb les famílies i participant activament en la vida acadèmica i cultural. Si ho hem de resumir en poques paraules, aquestes són agraïment i experiència increïble.

bottom of page